A barna papírzacskó és a szalvéta ideje lejárt.
Az iskolakezdéssel sok családnál ismét központi kérdéssé vált a tízóraira, uzsonnára szánt finomságok csomagolása. A hagyományos módszerek azonban egyre kevésbé jöhetnek szóba, hiszen csupán fóliába, szalvétába és nejlonzacskóba pakolva minden könnyen szétnyomódhat, így nem csak összekenődik a táskában lévő többi holmi, de az uzsonna sem marad igazán étvágygerjesztő – tehát semmilyen szempontból nem környezetbarát megoldás. A műanyag vagy fém doboz már egész jó megoldás, ha igazán biztosan zárható és elfér benne egy szalvéta, esetleg evőeszközök is, de még ez is kevés, ha a csomagba joghurt, gyümölcs és ital is kerül. Akár felnőttről, akár gyerekről van tehát szó, érdemes valami stílusos, biztonságos, esetleg hőtartó uzsonnástáskát vagy dobozt választani, amit ráadásul rejtegetni sem kell, mert az irodában, az iskolapadon és otthon, a konyhaasztalon is jól mutat.