A lakás szívében különösen fontos, hogy mindig minden kéznél legyen a sütés-főzés közben.
A jól működő konyha kulcsa a logikus tárolás – fiókok, fiókok és még egyszer fiókok! Ez a legpraktikusabb tároló, mindig az adott tárgyakhoz igazíthatjuk.
Sekélyebb fiókba kerülnek az evőeszközök, fakanalak, fűszeres üvegcsék és a rengeteg apró tárgy, hiszen ki szereti, ha összekeveredik a húsforgató a bornyitóval, a sajtvágó a tojásszeletelővel? Mélyebb változat való a tányéroknak, műanyag edényeknek, serpenyőknek; és végül a legmélyebb típus a fazekaknak, lábasoknak.
A felső szekrények mélysége sokszor csak 35 cm, vagyis elsősorban a poharak, bögrék tárolására szolgálnak. Az elemek gyakran részben nyitottak; ez most nagy divat, ki lehet tenni a szebb tálalóedényeket, poharakat, szakácskönyveket. A polcok olcsóbbak, mint a szekrényelemek, a kihelyezett dekoratív tárgyak viszont mindenképpen lazítják a konyha sokszor túlságosan funkcionális hangulatát, vagyis a helyiség így inkább egy szobára emlékeztet majd.
Ha nincs kamránk, érdemes egy kamravasalattal szerelt szekrényt is beállítani a magas elemek közé, a hűtést nem igénylő alapanyagok számára.
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!