A jól működő konyha berendezéséhez rengeteg odafigyelésre van szükség. Még a profik által tervezett megoldások is hagyhatnak megválaszolandó kérdéseket, hiszen a legrutinosabb belsőépítész vagy asztalos sem ismerheti rejtett szokásainkat.
A ritkábban használt lábosokat praktikus a konyhapult alsó, ajtóval zárt szekrényeiben, forgatható polcokon tárolni. A mindennap elővett edényeket viszont érdemes jól látható helyre, szabadon álló polcokra kitenni. A konyhai munkák racionalizálásával sok értékes helyhez juthatunk, ezért a különféle eszközöket méret és funkció szerint csoportosítva tároljuk. Tartsuk ezeket a fiókok belsejében megfelelő méretű dobozokban, rekeszekben. Nem is gondolnánk, mennyi mindennek jut hely a falra, ajtóra vagy konyhabútor oldalára fölcsavarozott fogason. Néhány csipesz, akasztóhorog segítségével különféle kosarakat, edényeket is ide akaszthatunk. Egyéni hangulatúra formálhatjuk konyhánkat pár karakteres kiegészítővel. Ehhez szükségünk lesz néhány régi fűszeresdobozra, fémből készült tárolóedényre, szép formájú befőttesüvegre vagy fonott kosárkára.