Az ünnepi időszakban különösen fontos, hogy rendet tartsunk a főző- és tálalóedények között. Ebben adunk most tanácsokat lakberendező szakértőnk, Bánhalmi Attila segítségével.
A cél: terjeszkedjünk felfelé! Igen lényeges, hogy mi hova kerül a konyhában, ezért már a tervezéskor érdemes számba venni a speciális igényeket, hogy megtaláljuk a legpraktikusabb megoldást. Az nem lehet kérdés, hogy a szekrényt a mennyezetig építtessük-e, hiszen ebből csak előnyünk származhat, ráadásul a por sem fog megülni a tetején.
Mivel a legfelső polcokat csak székre állva érjük el, itt a ritkán használt dolgokat tároljuk, mint az ünnepi étkészlet vagy a tartalék pohárszett. Én szívesen választok ilyen helyekre üvegpolcokat, ugyanis így alulról azonnal látjuk, hogy mit hova pakoltunk.
Ne feledkezzünk meg a mennyezeti szegőlécről vagy koronaelemről, hogy az oldalra nyíló ajtók ne súrolják a plafont, és a felfelé nyíló ajtó fogantyúja se ütközzön bele. Fejmagasság felett ajánlott felfelé nyíló ajtókat alkalmazni, ezek akkor sem zavarnak, ha főzés közben nyitva maradnak.
A kisebb kihasználatlan területeket hasznosíthatjuk vékony, magas, kihúzható elemekkel, ez esetben két oldalról is hozzáférünk a polcok tartalmához. A magas, vékony, sínes megoldásoknál különösen ügyeljünk a rendszer terhelhetőségére!
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!