Az egyik legbosszantóbb házimunkák egyike a fazekak, tálak aljára odakozmált ételmaradékok takarítása. Az alábbi három tippel egyszerűen és hatékonyan varázsolhatjuk újra csillogóvá őket.
Mielőtt a folyamatos dörzsöléstől végképp elveszítenénk a türelmünket, próbáljuk ki az alábbi trükköket.
1. A konyhai papírtörlő csodája
Csepegtessünk néhány csepp mosogatószert az edény aljára, majd öntsük fel egy kis forró vízzel. Ezután tegyük bele a papírtörlőt, és hagyjuk, hogy elmerüljön a víz alá. Hogy az eredmény tökéletes legyen, adjunk neki pár órát. Ezután öblítsük ki az edényt, és készen is vagyunk.
2. Vessünk be hidrogén-peroxidot!
Tegyük a tűzhelyre a tisztítani kívánt edényt. Adjunk hozzá fél hüvelyk hidrogén-peroxidot, egy deci vizet és néhány csepp mosogatószert. Az egészet forraljuk fel, hagyjuk hűlni, majd öblítsük el az edényt.
3. Jöhet a kockacukor
Sokan nem is ismerik, pedig nagyon hatékony ez a módszer: az edény aljára öntsünk egy kis vizet és kezdjük el dörzsölni a kockacukorral. Ismételjük meg ezt addig, amíg a serpenyő alja tisztává nem válik.
+1 ötlet: próbáljuk ki a szénsavas vizet!
Öntsünk szénsavas vizet az odaégetett, még meleg serpenyő aljába. Ezután hagyjuk állni fél óráig. Miután letelt az idő, nedves szivaccsal dörzsöljük át. Ha nem bírunk a szennyeződéssel, akkor öntsünk még egy kis buborékos vizet az edénybe, majd forraljuk fel!
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!