Nálatok sem indulhat a reggel egy csésze finom kávé nélkül? Jó hír, hogy a főzéséből keletkezett háztartási hulladéknál keresve sem találhatnánk hasznosabb anyagot.
1. Használjuk a növényeinkre!
A kávézacc telis-tele van olyan szerves anyaggal, mint a foszfor, a kálium, a magnézium vagy a réz, ami a savasabb talajt kedvelő növényeknek – mint például a hortenzia, rododendron, kamélia, rózsa – igazi vitaminbomba. Keverjük össze egy kis komposzttal, száraz levelekkel és szórjuk a növény töve köré.
2. Nagy segítség a konyhában
A kávézaccot használhatjuk súrolószerként, de egy kis zacskóba töltve szagtalanítóként is jól beválik a hűtőben vagy a cipősszekrényben. Csersavtartalmának köszönhetően a kávézacc feloldja a makacs, zsíros szennyeződéseket, ezért megtisztíthatjuk vele a tűzhelyet vagy a sütőt, de a lefolyóba öntve a dugulást is megszünteti.
3. Megkönnyíti még a mosogatást is
Mosogatószivacsot is készíthetünk kávézaccból: durvára őrölt zaccot csavarjuk egy törlőrongyba és ezzel dörzsöljük át az edényekre ragadt ételmaradékot. Így kíméletesen tisztíthatjuk meg a konyhai eszközeinket, mert nem károsítja a felületüket.
+1 Újítsuk meg sötét bútorainkat kávézaccal
Idővel a bútorokat apró karcolások csúfíthatják el. Sötét bútorok esetén, a karcokat nedves kávézaccal bekenve át kell törölni egy puha törlőkendővel. A részecskék kitöltik a réseket, az olaj pedig lezárja őket. Egy próbát megér!
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!