Ha szokás szintre emeli a következő tanácsokat, az ön konyhája mindig kifogástalan lesz! A legfontosabb, hogy napi szinten foglalkozzon a helyiséggel.
1. Amikor valamit betesz a hűtőbe, nézzen szét, mi az, ami már nem friss, és ne is tartogassa tovább, csak mert nem szeret ételt kidobni. Rendezze szavatosságuk szerint az ételeket: a korábbi lejáratú kerüljön előre.
2. Komponálja meg az étkezéseket, hogy kialakulhasson a rutin: például étkezés után a mosatlan kerüljön a mosogatógépbe, a maradék a hűtőbe és tisztítsa le a tűzhelyet. Ismételje mindig ugyanabban a sorrendben, így egy idő után már rossz érzés lesz kihagyni bármit is a listáról.
3. A fertőtlenítő törlőkendőkkel rengeteg időt spórolhat meg: főzés, étkezés után gyorsan törölje át a pultot, a szekrényt, a gépeket, és máris tiszták lesznek a konyhai felületek.
4. Állítsa be a telefonján az időzítőt minden reggeli után 10-15 percre, és ezt az időt kizárólag a konyha takarításával töltse!
5. A mosogatógépet minél hamarabb ürítse ki, miután lejárt! Hangolja össze a főzéssel: mire felforr a víz, a tiszta edények is a helyükre kerülnek.
6. A konyhapultot minden használat előtt és után tisztítsa meg! Ezzel nemcsak a konyhai bacik elszaporodását gátolja, de nem halmozódik fel a pulton annyi minden, hiszen mielőtt letörli azt, el is kell pakolnia róla.
7. Minden nap használjon tiszta konyharuhát! Ne vigye át az előző napi szennyeződéseket a tiszta tányérokra, poharakra!
Fotó: Thinkstock