Különleges eseményen vettünk részt a Szamos Gourmet Házban, ahol a gyakorlatban is kipróbálhattuk a Tchibo legújabb cukrászati eszközeit. A vidám színekben kapható sütési kellékek nemcsak praktikusak, hanem rendkívül szépek is. A sütés végeredményét személyesen teszteltük, ezért bátran megosztjuk önökkel a recepteket.
Málnás cake pop (sütinyalóka)
Hozzávalók
250 g vaj
150 g porcukor
4 db tojás
100 g liszt
100 g mandulaliszt
Pici só
1 dl tej
Fél csomag sütőpor
5 evőkanál málna lekvár
1 tábla étcsokoládé
szárított gyümölcs (meggy vagy eper)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzákanalazzuk a tejet és az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két féle lisztet és a lekvárt. Ezután felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és beleforgatjuk az elkészült masszába.
A pop cake sütőben kisütjük és miután kihűlt temperált étcsokoládéba mártjuk, liofilizált (szárított) gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal, reszelt mandulával díszítjük.
Kávés macaron
Hozzávalók
250 g őrölt mandula
450 g kristálycukor
6 db tojásfehérje
60 g porcukor
10 csepp citromlé
1 csésze presszó kávé
(A tészta szörppel színezhető)
Elkészítés
Az őrölt mandulát összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és végül a citromlevet, majd a kemény habba belekeverjük a kávét. Az elkészült habot a mandulás porcukros keverékbe forgatjuk. Sima csöves nyomózsákból egyenlő távolságra a forma jelöléseinek megfelelően kis kör alakú formákat készítünk. 10 percet pihentetjük száraz helyen, majd 150 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A szilikon sütőlapot kivesszük a tepsiből, hogy ne süljön tovább, hagyjuk kihűlni és csak kihűlés után vesszük le a formáról a macaronokat.
Kávékrém
Hozzávalók
3 db tojássárgája
10 dkg cukor
1 csésze presszó kávé
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett habbá verjük, majd hozzáadjuk a kávét. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hozzáadjuk a vajat és a csokoládét és simára keverjük. Kihűtjük, majd gépi habverővel felhabosítjuk. A kész krémet betöltjük a macaron tésztácskákba.
Viktória desszert
Hozzávalók
2 db szív alakú forma
225 g margarin
225 g porcukor
4 db tojás
1 db vanília rúd
225 g liszt
2 evőkanál tej
néhány szem friss eper
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília rúd kikapart belső részét. Hozzákanalazzuk a tejet és az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezután felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és beleforgatjuk az elkészült masszába. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a masszát szétosztjuk a formákban és tűpróbáig sütjük.
Az elkészült szív alakú tortácskákat miután kihűlt kivesszük a formából, félbe vágjuk és ízlés szerinti lekvárral megtöltjük. A tetejét porcukorral és gyümölccsel díszítjük.
Áfonyás csokoládés muffin
Hozzávalók
200 g vaj
200 g kristálycukor
200 g rétesliszt
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
1 púpozott mokkáskanál sütőpor
15 dkg áfonya
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A puha margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzákanalazzuk a tejet és az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és beleforgatjuk az elkészült masszába, majd hozzáadjuk az áfonyát. A formákat háromnegyed részig megtöltjük a masszával és 200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Csokoládékrémmel díszítjük.