A rézedény a profi szakácsok választása. Kiváló a hőelvezető képessége, és az időtállósága. Érdemes hát mindent bevetni, hogy edényeink úgy csillogjanak, mint új korukban!
1. Ne tegyük mosogatógépbe, és használjunk klórtartalmú tisztítószert a rézedény súrolásakor!
2. A fogantyúknál letapadt és beszáradt szennyeződést lágyszövésű acélgyapottal dörzsöljük le, majd kenjük át olajjal a felületet.
3. Készítsük el saját tisztítópasztánkat durva szemű só és citromlé keverékéből. Dörzsölje át az edényt, majd öblítsük le!
4. Bizarrul hangzik, de működik: tegyünk ketchupot a tálba, majd dörzsöljük át körkörösen egy mikroszálas anyaggal, aztán mossa le az edényről tiszta vízzel!
5. Keverjen össze sót és ecetet! A paszta ledörzsöli a régi szennyeződéseket, fényesít és fertőtlenít.
Fotó: Sainsbury„s Home