Mindössze néhány jó ötlet kell ahhoz, hogy megvalósítsd álmaid konyháját. Megmutatjuk, hogyan!
Konyha rovat cikkei
1986 cikkEgy amerikai konyhás nappali Rákospalotán
Egy közel száz éves házban található ez az eklektikus, 24 négyzetméteres amerikai konyhás nappali, mely a főzni szerető tulajdonosok személyiségét és ízlését tükrözi.
Kiegészítők country konyhához
A trendi stílushoz nem kell feltétlenül átalakítani az egész helyiséget. Elég lehet az is, ha csak néhány látványos aprósággal alapozzuk meg a hangulatot.
A rusztikus konyha kellékei
Felújított régi bútordarabok, természetes anyagok és romantikus kiegészítők teremtik meg a francia jellegű vidéki stílus hangulatát.
Konyha költséghatékonyan
Egy konyha felújításakor súlyos anyagi terheket veszünk a nyakunkba. Pár okos megoldással azonban rengeteget spórolhatunk, így kevésbé lesz fájdalmas a végösszeg.
Stílusos retró a konyhában
Retró elegánsan a Marchi Cucine vintage konyabútor-sorozatában.
Elillanó
A konyhába lépve jó érzés beleszimatolni a levegÕbe, és kitalálni, mi is készül. Az azonban kellemetlen tud lenni, ha a hálószobába is beül a káposztaszag, a szomszéd utcában is érezni a palacsintaillatot. Használjunk inkább páraelszívót.
Keményen
A konyhai fal- és padlóburkolatnak speciális igénybevételnek kell megfelelnie. A kemény, felületkezelt anyagok előállítása ma már nem kunszt, az illesztések esetleges károsodását pedig fuga nélkül rakható, nagy lapokkal és helyben öntött vagy méretre vágott, folyamatos burkolattal előzik meg. A hagyományos megoldások híveit nehezen áttekinthető, nagy választék várja.
A jövő konyhája
Nemrégiben érdekes bemutatóra kaptunk meghívást: a bécsi múzeum-negyedben a jövő konyhájának egyik lehetséges változatát építették fel a rendezők. Az európai vándorúton lévő műtárgycsoport a Gorenje cég és Ora-Ito francia designer együttműködésének eredményeként valósult meg, s két, egymásnak látszólag ellentmondó szempontnak – a bonyolult, komplex funkciók és a végtelenségig leegyszerűsített formák ötvözésének – tudott sikeresen megfelelni.
Ízlés szerint
Az igazán profik bármilyen ócska tűzhelyen, vagy akár a tábortűz lángján-parázsán ízletes ételt tudnak készíteni, a többieknek viszont szükségük van a jó minőségű, biztonságosan kezelhető, intelligens készülékekre.