Bár manapság már egyre ritkábban találkozhatunk nyári konyhákkal, egy hasonló koncepció mentén mégis érdemes nyitni a természet felé, akár egy kisebb főzősarok formájában is.
Tűzrakóhely
Szakértelem nélkül is körbevehetünk kövekkel vagy téglával egy helyet a kert valamely nem huzatos sarkában, ha csak szalonnát és nyársat szoktunk sütögetni. Bográcsozáshoz gondoskodjunk állványról.
Kemence
Bízzuk az építését szakemberre! Egy samottból készült és hőálló vakolattal ellátott, ellenállóvá tett kemencében kenyeret, pizzát és húst is süt hetünk, sőt egybeépíttethetjük egy rakott tűzhellyel a hagyományos főzéshez. Praktikus, ha a tűzifát az építmény aljában tároljuk.
Összkomfortos főzőhely
A grillsütővel, hűtővel és mosogatóval profin felszerelt kültéri konyhát olyan helyre tervezzük a kertben, ahol könnyen vételezhetünk áramot és vizet, illetve rácsatlakozhatunk a csatornára. Fontos követelmény az időjárásnak ellenálló munkapult, valamint a könnyen tisztítható és csúszásmentes padlóburkolat. A nap, az eső és a szél ellen pergolával, esetleg napvitorlával és függönyökkel védekezhetünk.
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!