A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében 9 hónapon át tartó, 9 alkalomból álló eseménysorozat indult.
Molnár Gábor, a 2015-ös szakácsolimpián 13. helyezést elért séf különleges vacsorájával, júniusban Röjtökmuzsajon startolt el a Bocuse d’Or Gasztrokörút. A rendezvénysorozat különlegessége, hogy minden állomáson a séfeknek a helyszín jellegét, hangulatát és funkcióját figyelembe véve kell összeállítaniuk a menüsort, a földrajzi adottságok által meghatározott magyar alapanyagok felhasználásával. A hazai selejtezők és a turnévégi döntő eredményeképpen összeáll az a magyar csapat, amelyik hazánkat képviseli a 2016-ban Budapesten, az európai döntőben.
A helyszín
A 18. században épült, Röjtökmuzsajon található patinás Szidónia Kastélyszálloda „híd” múlt, jelen és jövő között, mely kétszáz éve őrzi a történelem emlékeit.
– A menü összeállításakor legfőképpen a kastélyszálloda eredetisége, hagyományai és az erdőben-mezőben gazdag vidéki környezet inspirált. Célom az volt, hogy az egyszerű, hagyományos magyar alapanyagokat a 21. századi formában mutassam meg – mondta Molnár Gábor, a gasztrokörút első állomásának házigazdája, aki a Bocuse d’Or 2015-ös lyoni döntőjén a 13. helyet szerezte meg csapatával, és egyben elnyerték a legjobb plakátnak járó különdíjat is, ami óriási siker a világ legjobb séfjeinek versenyében.
– Külön megtiszteltetés és óriási büszkeség számunkra, hogy egy ilyen eseménynek adhattunk otthont – mondta Gulyás Eszter, az est házigazdája, a Szidónia Kastélyszálloda menedzsere. – Bízunk abban, hogy egyúttal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a jövő évi verseny sikeres legyen, és a világ felfigyeljen kis országunk nagy büszkeségeire.
A Bocuse d’Or Gasztrokörút második állomása Veszprémben lesz, 2015. július 4-én a Villa Medici-ben, Pesti István séf közreműködésével.