Az autoszenzoros Bauknecht kombi gőzpárolóval több tápértéket, vitamint és ásványi anyagot őriznek meg az elkészült fogások
A gőzben párolt ételek vitathatatlanul egészségesebbek, mint a más eljárással készült fogások, hiszen sokkal többet őriznek meg a bennük lévő vitaminokból, ásványi anyagokból és eredeti ízükből. De hiába bizonyítottan ez az egyik legegészségesebb főzési eljárás, a hagyományos sütéssel készült ételek nyújtotta élvezetekről, a finom, ropogósra sült ízekről a párolt fogások esetében eddig többnyire le kellett mondanunk.
A Bauknecht ECTM 8145/1 PT kombi gőzpárolója azonban sikerrel oldja fel ezt az ellentmondást. A benne készült ételek döntően párolódnak, ám a készülék hátsó falán elhelyezett fűtőszálak segítségével kívül ropogósra is süthetők, míg az őket átjáró gőztől belsejük tápanyagokban és vitaminokban gazdagon zamatosak maradnak. Erről az autoszenzor technológia gondoskodik, amely állandóan érzékeli a sütőtérben a gőz erejét, mennyiségét és hőmérsékletét, és ezt automatikusan hozzáigazítja az étel ideális elkészítéséhez. Így a gőzben párolt tészta a vízben ázotthoz képest sosem túlfőtt vagy ragacsos, a húsok – miután nem veszítenek saját levükből – nem száradnak ki, szaftosabbak maradnak. A párás közegben a zöldségek ropogósak, frissebbek maradnak.
A Bauknecht-készülék esztétikus, ergonomikus kialakítását, letisztult vonalvezetését, ujjlenyomatmentes nemesacél kivitelét tavaly az egyik legrangosabb termék-dizájndíjjal, az IF PRODUCT DESIGN-nal jutalmazták.