A világ egyik vezető olasz konyhabútorgyártója, a Solinfo Group portfóliójába tartozó Veneta Cucine idén először vesz részt a Konyhakiállításon.
A Veneta Cucine nem csupán konyhabútorokat tervez, küldetése van: a kézműves hagyományokat
friss irányzatokkal ötvözve olyan teljes élettereket alkot, amelyek harmonikusan illeszkednek a
modern otthonokba.
Ezt bemutatva egy grandiózus, 110 négyzetméteres központi elhelyezkedésű
standdal várja a látogatókat, ahol az érdeklődők testközelből ismerkedhetnek meg a legújabb
kollekciókkal, anyagokkal és innovatív megoldásokkal, amelyek a modern otthonok elengedhetetlen
részei.
A márka első magyarországi showroomja 2023 szeptemberében nyílt Budapest szívében, a Kertész
utcában, ahol azóta több tucat konyhát és életteret terveztek meg, 2025-re pedig izgalmas terveik
vannak a terjeszkedés kapcsán.
Egyediség és stílus: testreszabott konyhák
A Veneta Cucine konyhák igazi egyediséget képviselnek, hiszen tíz rendszer és negyven modell
alkotja a választékot, amelyek elérhetőek háromszáz szín- és anyagkombinációban. A szinte végtelen
opció közül így mindenki megtalálhatja az egyéniségének és stílusának tökéletesen megfelelő, testre
szabott konyhát.
Több tér, több szabadság
A Veneta Cucine a „Több tér, több szabadság” koncepció jegyében mutatja be konyhai megoldásait,
amelyek a funkcionalitást és az esztétikát ötvözve kínálnak maximális szabadságot a felhasználók
számára.A Veneta Cucine életterekben gondolkodik, ahol a közös együttlét öröme és az egyéni
szabadság egyszerre tud megvalósulni. Újragondolva az otthonok elrendezését és feloldva a konyha
és a nappali közötti határokat, a konyhabútorokon kívül olyan funkcionális elemeket kínál,
amelyeknek köszönhetően a pihenésnek, a tanulásnak vagy akár a munkának szentelt terek is
könnyedén tudnak kapcsolódni a konyhához. A modern dizájn és az intelligens elrendezések révén a
tér tágasabbá és szabadabbá válik. A „Több tér, több szabadság” koncepcióját a SOHO Solymár
prémium bútorai és kiegészítői is tökéletesen tükrözni fogják a Konyhakiállításon, amelyek szintén
bemutatkoznak a Veneta Cucine standján. A SOHO Solymár a Solinfo Group első, agglomerációban
elhelyezkedő multibrand bemutatóterme, ami 2025-ben fog megnyílni, és amely a cégcsoporttól
megszokott komplexitást és minőséget képviseli, mindezt megfizethető áron.
Sakura – A japandi stílus találkozása az olasz minőséggel
Japandi stílusban is élen az olaszok
A Veneta Cucine egyik legizgalmasabb újdonsága, a Sakura konyha is a 2025-ös Konyhakiállításon
debütál Magyarországon. Ez a konyha a japán rend és a skandináv minimalizmus találkozásából
született. Letisztult formavilágával és kifinomult anyaghasználatával nem csupán esztétikai, hanem a
praktikum szempontjából is kiemelkedő. Az új ajtófront különlegessége a vékonyabb keret, amely a fa
természetes szépségét hangsúlyozza, és egyedi módon kapcsolja össze a tradicionális anyagokat a
modern, funkcionális látásmóddal.
Kollaborációk
A Veneta Cucine kiállítási standján az élmény és az innováció találkozik majd a három nap során
megvalósuló kollaborációkban és gasztro programokban. A bemutatott konyhákba a Miele és a Bosch
leginnovatívabb konyhagépei kerülnek, így az érdeklődők ezekkel is közelebbről megismerkedhetnek
a programok során. Míg Kiss Lia és Farkas Richárd már otthonosan mozognak a Veneta Cucine
konyháiban, addig Szabadfi Szabolcs (Szabi a pék) és Kis Sándor első alkalommal veszik birtokba az
olasz márka konyhaújdonságait.
● Szabi a pék x Veneta Cucine (meghívásos)
Pénteken, a nyitó napon, Szabi a pék (Szabadfi Szabolcs) hostolásával egy zártkörű brunch
keretein belül ünneplik a márka debütálását a meghívott tervezőkkel, tartalomgyártókkal és
sajtósokkal közösen.
● Bosch x Farkas Richárd séf x Veneta Cucine / 11:00 Veneta Cucine stand
Szombaton a Veneta standon Farkas Richárd séf gondoskodik a finom ízekről, miközben az
érdeklődők megismerkedhetnek a Bosch innovatív konyhagépeivel is. Farkas Richárd
egyszerre képviseli a fiatalos lendületet és a hagyományok tiszteletét. A hazai alapanyagok
iránti elkötelezettségével, innovatív megoldásaival és fenntartható szemléletével tökéletesen
illeszkedik a Veneta Cucine és a Bosch által képviselt értékekhez.
● Kiss Lia (@bloominggrape) x Veneta Cucine / 13:00 Nagyszínpad
Szombaton a Veneta Cucine támogatásában Kiss Lia (Blooming Grape Magazine) lép a
nagyszínpadra, hogy a szezon legkarakteresebb alapanyagaiból építsen fűszeres, lendületes
és friss fogásokat.
● Miele x Kis Sándor séf x Veneta Cucine / 12:00 Veneta Cucine stand
Vasárnap a látogatók ismét egy kóstolással egybekötött interaktív főzőbemutatón vehetnek
részt a Miele jóvoltából. Kis Sándor meghatározó alakja a hazai gasztro köröknek, habár már
több mint tíz éve nem egy étterem konyhájában gyakorolja a mesterséget, hanem a Miele
látványkonyháján. Közvetlen karaktere és gasztronómiai stílusa abszolút figyelemreméltó. A
Miele legújabb konyhagépeivel dolgozva Sándor egy igazán különleges olasz fogással
készül: borjútekercs Asiago sajttal és vörösboros redukcióval, speck ropogóssal és
polentával.
ELÉRHETŐSÉG
Veneta Cucine Showroom – 1073 Budapest, Kertész utca 50.
veneta@solinfo.hu / +36 1 686 2153
Weboldal / Instagram
További információért, képigényért keress minket a press@solinfo.hu e-mail címen.