A nyári esték legnépszerűbb programja a kerti grillezés. A klasszikus tábortüzet lassan kiszorítják a jóval korszerűbb grillsütők, kerti kemencék, ráadásul étkezési szokásaink is nagyot változtak.
A nyársra húzható nyersanyagok sora kibővült a különféle halaknak, húsoknak, zöldségeknek köszönhetően. Egy azonban nem változott, a grillezéssel kapcsolatos feladatok továbbra is népszerűek a férfiak között! Mielőtt azonban összeállítanánk a vendégek névsorát, gondoljuk végig a bulival járó szervezési feladatokat is, ugyanis enélkül nem sikerülhet igazán jól. Kerti partira olyan embereket hívjunk, akik jóban vannak egymással, szívesen vannak együtt. Egy ilyen rendezvény nem alkalmas a hivatalos, formális összejövetelekre. Sok helyen szokás, hogy a vendégek is hozzájárulnak valamivel a menühöz, az ételeket azonban előzőleg egyeztessük, csak így lesz egységes a lakoma. Az ételeket célszerű néhány órával a grillezés előtt előkészíteni. Egyszerű, bevált recepteket használjunk. Amíg az ételek sülnek, kényeztessük vendégeinket különféle mártogatósakkal, sós süteményekkel. A grillételek mellé szószok, saláták dukálnak. Étkezéshez igyunk sok vizet, kortyolgassunk bort, sört, és keverjünk könnyű koktélokat. Lakáskultúra 2011. július-augusztus