A húsvéti asztal a legtöbb családban szimbólum. Jó körötte összejönni, és a finom falatok mellett végre újra beszélgetni egymással. Hogy mi kerüljön az asztalra és pláne hogyan, az viszont nagyon nem mindegy!
A tavasz legszebb ünnepének főszereplője a húsvéti asztal, melynek terítéséhez, díszítéséhez ajánlunk most néhány egyszerű ötletet. Érdemes végignézni inspiráló összeállításunkat!
Fehér abrosz, virágzó cseresznyeág
Egyszerű, elegáns és ez a stílus soha nem megy ki a divatból! Ha van egy fehér abroszod, nyert ügyed lehet húsvétkor is. Néhány jelzésértékű utalás az ünnepre biztosan elfér az asztalon, így egy virágzó gyümölcsfaág és néhány tojás, akár fürjtojás a teríték közt. A pompát megoldják majd a finom ételek, amik majd közvetlenül a vendégek érkezése előtt kerüljenek az asztalra.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Rusztikus hangulatban
A húsvéti ünnepkörhöz nagyon is jól illenek a vidékies enteriőrök, épp ezért aki olyan szerencsés, hogy ilyen otthonban él, most csúcsra járathatja a hangulatteremtést. Minden olyan dekorációs elem jól jöhet terítéskor, ami a régi időket idézi: fajsúlyos kőedények, kerámia étkészlet, régi bronz gyertyatartók. Ugyanakkor feltétlen érdemes olyan kiegészítőket is bevetni, amik a tavasszal megújuló természetet idézik az asztalon. Zöld színű tányérok, kaspók, élő növények, virágok, köztük tulipán.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Pazar látvány rengeteggel növénnyel
Aki olyan szerencsés, hogy a kellemes időben szabad ég alatt teríthet ünnepi asztalt, akár ilyen látványos keretet is adhat az eseménynek. Az asztal közepén egy keskeny üvegmedence fut végig, ebbe kerülnek az aktuálisan nyíló üde tavaszi virágok. Míg az asztal két végén egy-egy függőleges rúd a dekorációs felület, melyeket az asztal fölött biztonságos magasságban egy másik rúd köt össze. Mindhármat dúsan megrakták rügyező ágakkal, örökzöldekkel, a teljes kompozíció pedig maga a csoda! Ilyen környezetben öröm húsvétolni!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Amikor a húsvéti asztal fejedelmi
Első pillanatra úgy tűnhet, mintha mindent ráömlesztettek volna egy hatalmas asztalra, de valójában komoly koncepció szerint pakolták fel a finomságokat. A fehér terítő mérete épp akkora, hogy a faasztal lapjának szélén körben megmarad egy látható keret. Az asztalra különböző méretű és formájú altétek és tálak kerültek – szinte mind fából -, vagyis a sok látható fafelület máris összefogja a kompozíciót. A lehetséges helyekre csoportonként összeválogatva kerültek a finomságok, vagyis a káoszosnak tűnő elrendezés nagyon is koncepciózus. Épp ezért tetszik nekünk is! Az viszont tény, hogy ez a terítési stílus igényli a bőséget: ne sajnáljuk megpakolni az asztalt!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Kicsiben is működik!
Nem kell persze éttermi méretekben gondolkodni! KIsebb felületen, például egy jópofa tálcán is működik a hatás. Ha van otthon ilyesmi darabod, vesd be a húsvéti asztalon! Az alábbi videóban egy kerámia tálcát használt a blogger, erre pedig színben passzoló kistányérokat tett. A sajttál kialakításakor csábító gyümölcsökkel színesítette a kompozíciót, és minden létező felületet ízlésesen telepakolt finomságokkal. A végeredmény nemcsak látványos, de bizonyára finom is!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon és az Instagramon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!