Egy régi, használaton kívüli kuglóf- vagy tortasütő formából, valamint néhány természetből vett elemből csodás dekoráció születhet.
A tavaszi metszés, a közeli erdőben tett séta, avagy az ültetés során kimaradt virágok mind remek alapanyagai lehetnek a következő koszorúnak, amelyhez mindössze egy középen lyukas tortaformára van szükségünk – utóbbi szolgálja majd az alapot a dekorációhoz.
Amire szükségünk lesz:
- Használaton kívüli, középen üreges tortaformalap
- Gallyak, vesszők
- Moha
- Cserepes virágok (itt most kankalint és jácintot használtunk)
- Termések, például tobozok
- Kifújt fürjtojás a díszítéshez
Így készítsünk el:
Az üres, alaposan megtisztított tortaformát béleljük ki műanyag fóliával:
Szabadítsuk meg a cserepes virágokat a műanyag tartóktól, majd tetszés szerint rendezzük el őket az formában:
A virágok közötti hézagokat béleljük ki mohával!
Ezután jöhet a díszítés: a mohák közé helyezhetjük apró terméseket és a kifújt tojásokat, a tortalapot pedig vonjuk körbe a gallyakkal, vesszőkkel.
A dekorációhoz az inspirációt a Bonami adta.