A frissen szedett gyümölcs nyáron különösen jólesik. Ha egyedi, mutatós, tálba teszi a zamatos finomságokat, azok garantáltan kapósak lesznek.
Kellékek: műanyag tál, folpak, spárga, 1,5 ek háztartási keményítő, olló, víz, gumikesztyű
1. Borítsa be a nagyobbik tálat folpakkal. Vágjon le 20-25, kb. 30 cm hosszú spárgadarabot. A másik tálban keverje el a keményítőt egy pici vízben, és 500 ml forró vizet hozzáadva sűrűsítse be. Ha kihűlt, pár percre tegye bele a spárgákat.
2. Egyesével vegye ki a madzagokat, és miután lehúzta róluk a felesleges keményítőt, kívülről borítsa be velük a tálat. Ha kész, egy folpakdarabbal simítsa le őket, hogy jól ráfeküdjenek a felületre.
3. Hagyja megszáradni a spárgakosarat, majd emelje le a tálról, fordítsa meg, és óvatos mozdulatokkal fejtse le a belsejéről a fóliát.