Az elmúlt évek forró nyarai bebizonyították, hogy még a fényigényes növények sem bírják az erős napsütést. Érdemes lehet árnyékolni a veteményest, virágoskertet; hoztunk néhány ötletet, hogyan!
konyhakert címkéjű cikkek
Kellemes idő februárban: Ideje megtervezni, mi kerüljön idén a veteménybe
Még messze a tavasz, de a kertészek már nem bírnak magukkal: eljött az idő, hogy megtervezzük az idei kerti veteményest!
Öngyógyító veteményes: kevesebb vegyszer, több termés
A veteményeskert elhanyagolhatatlan, friss táplálékforrás lehet, méghozzá vegyszermentesen. Ha szeretnéd távoltartani a kórokozókat és bőséges termés a cél, érdemes öngyógyító kertet kialakítanod.
Gyűjtsd össze a tojáshéjat, eszméletlen, mire jó
Ha eddig mindig kidobtad a tojáshéjat, többé ne tedd: hiszen most, hogy itt a tavasz, máris nagy hasznát veheted. Mutatjuk, miért érdemes inkább összegyűjteni!
Sötét foltok a paradicsomon: így menthetjük meg a termést
Már érik a paradicsom, a töveken ígéretesen gömbölyödik a termés. Érdemes azonban néha megnézni a paradicsomok alját. Ha ugyanis sötét foltok jelennek meg rajtuk, az vészjelzés… Mutatjuk a megoldást!
Ízletesek és dekorálnak: neveljünk illatozó zöldfűszereket!
A saját nevelésű fűszernövények finom aromája betölti a konyhát, harsogó zöld színük pedig üde látványt nyújt.
Így neveljünk otthon salátaborsót!
Egyszerű gondozni és nagyon egészséges finomságok készülhetnek a salátaborsóból, ami ennélfogva ideális növény lehet a saját kis házi veteményeskertünkbe.
Zöldebben az élet: csírában az erő
Akár kezdő konyhakertészek is belevághatnak a csírák nevelésébe, amellyel akár néhány nap alatt friss, magas tápértékű finomságot tálalhatnak.
3 fűszernövény, amely a te otthonodból sem hiányozhat
A fűszernövény nem szobanövény, ezért is van az, hogy a legtöbbjük a leggondosabb ápolás ellenére is tönkremegy. Ennek ellenére nem érdemes lemondanunk az általuk nyújtott friss látványról és gasztronómiai örömről, néhány trükkel pedig meghosszabbíthatjuk az élettartamukat.
Így tartsd életben a fűszernövényeidet!
A friss zöldfűszer finom, zamatos, tele értékes tápanyagokkal, ráadásul nincs is annál jobb érzés, amikor friss bazsalikomot szórhatunk a még gőzölgő bolognaink tetejére. Hogy maradjanak a fűszernövények minél tovább a konyha ékei és ételeink friss finomságai? Most eláruljuk a titkot!