Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra a tavaszi időszak kíván a legtöbb kreativitást a főzés tekintetében. Még nincsenek finom primőr zöldségek, gyümölcsök, mégis vágyunk az új, friss ízekre. Eljött tehát az ideje a kreativitásnak a konyhában!
gasztronómia címkéjű cikkek
Zöldebben az élet: melengető finomságok fagyos napokra
Januárban talán még jobban tudunk örülni az olyan egyszerű dolgoknak, mint egy napsütéses nap, vagy egy-egy olyan finom étel vagy ital, amelyek testet és lelket átmelegítik – és amelyeket könnyedén el is készíthetünk.
Zöldebben az élet: egészséges finomságok a téli hónapokra
A hidegre fordult időjárás szinte kívánja, hogy ízletes csemegékkel kényeztessük magunkat. Tegyük egészségesen!
A jó bor és cégére: híres pincészetek építészeti szemmel
Egy modern borgazdaságban nem csak bortermelés zajlik, napjainkban sok pincészetben stílusos látogatótér és gasztronómiai központ is várja a vendégeket.
Zöldebben az élet: májusi gyümölcs- és zöldségparádé
A május az év egyik legzöldebb hónapja: a még üde levelek, a hajnali harmatcseppes zöld fű, minden a megújulást, a frissességet mutatja, a fák és a növények pedig már hozzák a terméseiket. Fogyasszunk minél több szezonális, helyi finomságot!
A tavasz első gyógynövénye: mindent a medvehagymáról
Nemcsak az ételeinket ízesíti, hanem az egészségünket is támogatja a medvehagyma.
Ezek az éttermek lettek az év legjobbjai
Átadták a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme gála elismeréseit. Őket érdemes megjegyeznünk!
Megkóstolnád a finn nagymamák kedvencét? Irány a Yellow Bistro & Bar!
A december 15-ig tartó Finn Heteken az északi gasztronómia legfinomabb ételeit próbálhatod ki az impozáns Danubius Hotel lobbijában, a Yellow Bistro & Barban.
Fókuszban a konyha: családi ház minimalista stílusban
Nóra, amikor élete fordulóponthoz érkezett, úgy döntött, szakít a múlttal, és belevág egy, a hobbijára épülő gasztronómiai vállalkozásba.
Ha az építész sütni kezd
Dinara Kasko különleges édességeivel egy új szintre emelte a cukrászmesterséget.