Az amarillisz hatalmas virágtölcsérei életet és friss színeket hoznak a lakás négy fala közé A lehangoló téli szürkeségben.
Minél nehezebb, fejlett gyökérzetű, feszes felületű hagymát válasszunk, majd ültessük laza szerkezetű, tápdús virágfölddel töltött, 12-15 cm-es cserépbe úgy, hogy a felső harmada látszódjon ki. (A hagyma és a cserép fala között elegendő 1 cm távolságot hagyni.) Kb. 20 fokos helyiségben állítsuk világos helyre, ahol nem éri közvetlen napfény. A bimbók megjelenéséig ne öntözzük, utána viszont rendszeresen, kb. négynaponta locsoljuk, hogy ne száradjon ki a földje, és kéthetente kapjon tápoldatot is. Túlságosan száraz levegőjű szobában párásítsunk a környezetében.
A hagymából a szalag alakú levelek megjelenése előtt emelkedik ki a gyorsan növő szár, amelyen a hajtatás megkezdésétől számított 8 hét múlva 12-18 cm átmérőjű virágtölcsérek bontakoznak ki. Szúrjunk mellé támasztékot, ha meghajlik a súlyos teher alatt.
Amarilliszünket az elnyílás után is locsoljuk, és hagyjuk világos helyen. A fagyok elmúltával kitehetjük a balkonra, és a nyár közepétől ne öntözzük tovább. A levelek leszáradását követően ősszel a cserépben pihentessük, majd az újbóli hajtatás és öntözés megkezdése előtt a föld felső rétegét cseréljük frissre. Átültetésre csak akkor van szükség, ha a gyökerek nagyon benőtték az edényt.