Higiénikusabb, biztonságosabb és garantáltan tovább frissek maradnak a fridzsiderben lévő élelmiszerek, ha betartod az alábbi alapszabályokat.
Gondolnád, hogy mennyire sok múlik azon, hogy a hűtő melyik polcára milyen ennivaló kerül? Az ok egyszerű: a hűtő belsejében más hőmérséklet van a különböző polcokon, avagy az ajtóban. Az alapszabály, hogy azokat az ételeket, amelyek nem igényelnek már további hőkezelést (főzést, sütést), a legjobb, ha a legfelső polcra helyezzük.
A többi ételt pedig így rendszerezzük:
Felső polcok
Itt a helye a maradék főtt ételeknek, italoknak, főzés nélkül ehető ételeknek (mint joghurt, sajt, felvágottak).
Alsó polcok
Ide kerüljenek a főzéshez, sütéshez használandó nyers hozzávalók.
Ajtó
Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy a profik csak a fűszereket és szószokat (mustár, ketchup) javasolják idetenni. Tejet, tojást, amit leggyakrabban az ajtóba pakolunk, pont nem itt kellene tárolni.
Alsó tárolórekeszek
A tárolók feladata a hűtő alján, hogy bizonyos páratartalmat tartsanak. Viszont, ha ide tesszük a zöldséget és gyümölcsöt, akkor a legalsó polcon lévő nyers hústól keresztszennyezést kaphatnak. Ebben az esetben a legjobb megoldás, ha a húsokat egy külön műanyag dobozban tároljuk, elhatárolva a hűtő többi részétől. De azt is megtehetjük, hogy az egyik tárolórekeszt szánjuk a húsnak, a másik rekeszben pedig csak zöldségeket, gyümölcsöket tartunk.
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!