A december 15-ig tartó Finn Heteken az északi gasztronómia legfinomabb ételeit próbálhatod ki az impozáns Danubius Hotel lobbijában, a Yellow Bistro & Barban.
Tudtad? A Danubius Hotel Helia 1990-ben nyitotta meg kapuit a finn építész, Pekka Helin tervei alapján, akinek keze nyomát a szálloda felújítása során is nagy tiszteletben tartja a hotel.
Ezen finn hagyományokra alapozva Tóth Zoltán Executive Chef a skandináv gasztronómiába kalauzolja el a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégeit! Elég a Kárpát utcáig utaznod, ha szívesen megkóstolnád a finn konyha tradicionális fogásait, amelyek a karácsony közeledtével rögtön megalapozzák ünnepi hangulatodat is.
Kipróbálnád a finn nagymamák kedvencét, a marinált heringet céklasalátával? Megkóstolnád a füstölt lazacot, amelyet vargányás burgonyával kínálunk, esetleg engednél a törpemálna lekvárral tálalt ínycsiklandó sajttorta kísértésének? Látogass meg minket a szállodában található Yellow Bistro & Bar-ban és indulj velünk egy hamisíthatatlan északi gasztronómiai kirándulásra!
Íme a teljes kínálat:
Lohikeitto – Finn lazacleves
Az időtálló klasszikus fogás, amelynek fő alkotóeleme a skandinávok körében méltán népszerű lazac. Krémessége egyből levesz a lábadról!
Siskonmakkarakeitto – Finn kolbászleves
A rendkívül tartalmas leves gondoskodik a teli hasról, a különleges gombócokban pedig megismerheted a tradicionális finn ízeket.
Lasimestarin silli – Marinált hering céklasalátával
A finn nagymamák nyáron ecettel és válogatott fűszerekkel gondosan tartósítják a frissen fogott heringet, hogy téli hideg napokon szeretettel felszolgálják unokáiknak. Ez a fogás a finn karácsonyi vacsora elengedhetetlen kelléke.
Karjalanpaisti – Tradicionális finn egytálétel
Az egyszerű összetevőkből készülő fogást az teszi különlegessé, hogy a speciális tálban hosszú órákig sütött hús igazán omlóssá válik. Garantáltan felmelegíti a szíved és a lelked a fázós téli estéken!
Kaalikaaryleet – Töltött édeskáposzta
Bár kinézetében hasonlít az itthon megszokott töltött káposztára, a különleges hozzávalók és a mellé kínált lekvár biztosan új dimenzióba helyezi ezt az ételt.
Savulohi – Melegen füstölt lazac vargányás burgonyahabbal
A finnek közkedvelt étele rengeteg féle módon elkészíthető és tálalható, séfünk ínycsiklandó vargányás burgonyahabbal teszi különlegessé a füstölt lazacot. Ez a fogás szintén a finn karácsonyi vacsora egyik kihagyhatatlan eleme.
Leipäjuusto Lakkahillolla – Sajttorta törpemálna lekvárral
A különleges textúrájú sajttortát a törpemálna lekvár bolondítja meg igazán! Kávéd mellé is tökéletes választás!
Mustikkapiirakka – Áfonyás pite vanília öntettel
Egyszerű, de nagyszerű finn desszert. Az áfonya és a vanília öntet remek párosa gondoskodik az ízlelőbimbóid kényeztetéséről!
Yellow Bistro & Bar
Danubius Hotel Helia
1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.
Asztalfoglalás: +36 1 889 5913
Facebook: yellowbistrobar
Instagram: yellowbistrobar