A halételek gyors és szakszerű el-, illetve előkészítéséhez speciális konyhai „szerszámok” szükségesek. Az alábbakban a Rösle cég legújabb termékeiből válogattunk néhány hasznos konyhai eszközt, amelyek a halak konyhakész feldolgozását hatékonyan segítik.
Praktikusságuk mellett az sem elhanygolható szempont, hogy valamennyi nemesacélból készült, tehát örökéletű darabok, és a formájuk is időtállóan elegáns.
A hal formájához „idomított”, 30,5×20 centiméteres, ovális serpenyőben akár két kisebb halat is elhelyezhetünk egyszerre. Persze az edény másféle húsok sütéséhez is kiváló, minthogy a 3,7 centiméter magas perem között jól bármilyen sütnivaló könnyedén forgatható, illetve sütés után egyszerűen kiemelhető.
A 17 darab éles foggal ellátott, nemesacél halpikkely-kaparót jobb- és balkezesek egyaránt jól használhatják. A nemesacél fogak követik a haltest ívét, anélkül, hogy a halbőrt megsértenék, sőt a szerszám még az uszonyoknál is jól alkalmazható.
A hajszálvékony, hosszú és hajlékony, hegyes késsel nemsak a hal bőrét fejthetjük le kíméletesen, de az acélpenge a halgerinc filézéséhez is tökéletes.
A vékony, törékeny haldarabok megfordításához ajánlott 12×9 centiméteres felületű, nemesacél lapát, amelynek bordázott felületéről könnyen és gyorsan lecsorog a zsiradék.
A nemesacél szálkacsipesszel a szálkák könnyedén eltávolíthatók.