A konyha berendezésének tervezésekor elsődleges szempont a praktikusság. Amikor felvázoljuk az itteni tevékenységeket, s kijelöljük azok helyét, optimalizáljuk a bútorelemek, munkapult, tűzhely stb. távolságát, hogy egy-egy műveletsorra a lehető legkevesebb energiát fordítsuk.
Ugyanilyen fontos a munkafelületek magasságának ergonómiai szempontok szerinti megválasztása, vagy a szekrényelemek tárolási feladatokhoz rendelt kiosztása. Ez utóbbit illetően a legjobb megoldást a többfunkciós és variálható fiókok, polcrendszerek jelentik. Alapvetően a következő munkavégzési és hozzájuk rendelhető tárolási feladatokat kell megoldani: – sütés-főzés – mosogatás – szeméttárolás (szelektív) – élelmiszertárolás – konyhai eszközök tárolása – edények, poharak tárolása
Képeinken a Sykora konyhabútorok lehetőségeiből láthatnak néhány példát. A cégrendkívül sokféle stílus- és méretvariációban gyárt konyhabútorokat, köztük olyan szekrényelemeket és fiókokat, amelyek mind a korszerű, balesetmentes és kényelmes konyhai munkavégzést szolgálják. Ezek a bútorok az ergonómiai és esztétikai kívánalmaknak is megfelelnek, így a belőlük összeállított berendezés a legmagasabb igényeket is kielégíti.
A nagy teherbírású, élelmiszertárolásra alkalmas fiók együtt mozog azzal a párjával, amely a jobb helykihasználás miatt a szekrény lábazati részében kapott helyet. A főzőlap alá helyezhető az a fióktípus, amelyben a háztartási kisgépeket tárolhatjuk. Mivel a fiókot ellátták dugaszolóaljzattal is, így a gépek azonnal és közvetlenül a főzés helyszínén munkába foghatók.