A nyári bulik főszereplője a szabadtéri sütögetés.
A klasszikus bográcsozás és szalonnasütés mellett a kerti grillezés és barbecue-sütés is egyre népszerűbb. Idővel mindenki rátalál a bevált technikákra és bevált receptekre, no meg a megfelelő sütőre. Lássuk most egy barbecue-szósz receptjét a kínálatából:
Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros chili
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg paradicsompüré
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál barna cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj ,
só , fehérbors
Elkészítés: A hagymát a megtisztítása után finomra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a chilit hosszában szétvágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, a chilit, hagymát, fokhagymát ebben megpároljuk. A paradicsompürét, a citromlét, cukrot, fahéjat sóval és borssal a hagyma-chili keverékhez adjuk, lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Végezetül szószos tálba töltjük. Grillezett húsokhoz kínáljuk. Aki kedvet kapott a kerti sütögetéshez, galériánkban a megfelelő sütőre és kiegészítőkre is rátalálhat.