Akinek a konyhában is szenvedélye a tökéletesség, igazán értékelni fogja az AEG ProCombi gőzsütőit. Az ízek, aromák és textúrák minden eddiginél intenzívebb élvezetét nyújtják ezek a modellek, melyek egy programon belül képesek kombinálni a gőzt és a forró levegőt.
Az AEG ProCombi gőzsütők olyan programokkal, funkciókkal és megoldásokkal rendelkeznek, melyekkel a legapróbb részletekig, maximális precizitással tervezhetjük meg és kontrollálhatjuk a minőségi ételek elkészítését. Aki eddig csak kedvtelésből főzött, annak mostantól az ételkészítés a szenvedélye lesz.
Az AEG gőzsütők egy programon belül képesek kombinálni a gőzt és a forró levegőt. Ez a technológiai megoldás sokáig csak a professzionális konyhagépekben volt elérhető, ma még újnak számít a háztartási sütőkben. A ProCombi modellekben 3 gőzprogram közül választhatunk – mindegyik különböző arányban kombinálja a gőzt és a forró levegőt.
A Vitál program (100% gőz) többek között a hal, rizs, kuszkusz és a klasszikus „al dente” zöldségek készítéséhez tökéletes. A különböző állagú zöldségeket együtt is párolhatjuk, mert miután egy zöldség felvett bizonyos mennyiségű gőzt, már nem vesz fel többet, így nem fogjuk túlfőzni, ahogy például a hagyományos párolás során előfordulhat.
A szaftos, lédús ételeket, a gőzt és a forró levegőt fele-fele arányban ötvöző, Interval programon tudjuk igazán jól elkészíteni. Így tökéletesen magukba zárják a finom ízeket, és csodálatosan szaftos marad az állaguk. Ezen a gőzprogramon érdemes sütni a felfújtakat és a készételeket. Az Interval program nagyon jó a korábban készített egytálételek vagy rakott tészták (pl. lasagne) melegítésére is.
Az AEG ProCombi gőzsütők harmadik gőzprogramja az Interval+, melyben egy leheletnyi gőz keveredik a forró levegővel. Ezen a programon nagyon jól lehet ropogós héjú kenyeret, sertést, marhát, csirkét, valamilyen más húsételt vagy gratint sütni. De használhatjuk még a leveles tészták, sütemények, muffinok sütéséhez is, mert a gőz finoman megemeli a tésztát. Az Interval+ programot használhatjuk a már jól bevált receptjeinknél is – gyorsabban elkészülnek és finomabbak lesznek az ételek.
A gőzfunkciónak köszönhetően az ételek megtartják természetes aromáikat és zamatos ízüket, az alapanyagok megőrzik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat, természetes színüket. A gőzben rendkívül energiatakarékosan, kényelmesen és gyorsan lehet sütni, mert egyszerre több különböző ételt is betehetünk a sütőbe, anélkül, hogy az ízek és illatok összekeverednének. A már elkészült ételeket melegen is tarthatjuk vagy újramelegíthetjük a gőzsütőben. A páradús környezettől ugyanis minden olyan lesz, mintha frissen készült volna.