Holnap kiderül, milyen konyhai trendeket tartogat a 2014-es év. A Las Vegas-i és kölni nemzetközi szakkiállítások januári világpremierei után számos konyhabútor- és konyhagép újdonsággal most találkozhat először a hazai közönség.
Az építkezés, lakásfelújítás és nagyobb konyhai átalakítás előtt állók számára kihagyhatatlan eseményen találkozhatunk a hazai gyártókkal és a nemzetközi cégekkel egyaránt, köztük olyan ikonikus márkákkal is, mint például a bulthaup, amely 1949-es alapítása óta egyet jelent a konyhabútor innovációval. (Az ő nevükhöz fűződik az első elemes konyha és konyhasziget is.)
Az étkezőbútor-gyártók legnagyobb képviselői is bemutatják újdonságaikat, például az egy kézzel mindössze négy másodperc alatt 12 személyesre bővíthető étkezőasztalt.
Teret engednek a kreativitásnak és a kompromisszumok nélküli főzés élményét teszik lehetővé az itt bemutatkozó konyhagépek. Például a teljes felületükön használható, új generációs indukciós főzőlapok, melyek felismerik az edények formáját és nagyságát, így tökéletes hatékonyságot és hőelosztást biztosítanak, vagy a legújabb, indukciós konyhai robotgépek, melyek egyszerre keverik és főzik az ételt.
A puding próbája az evés
A Konyhakiállításon szinte minden technológiai újdonságot használat közben lehet megtekinteni és a standokon főzőbemutatók segítik a megismerést és mutatják be az új funkciókat.
Kulináris programok sokasága
A Siemens Gasztro Színpad a legismertebb séfek és bloggerek bemutatóinak ad otthont, ahol a házigazda Havas Dóra és a TV paprika népszerű szakácsa, Bede Róbert lesz. Fűszeres Eszter a Világevővel, Jókuti Andrással, Kovács Lázár szólóban főz. Igazi kuriózumnak ígérkeznek a Béterv lakásétterem Parfümséfjének illatba zárt fogásai, és Varga Gábor mestercukrász, valamint Sallay Fanni (Cake Shop) ínycsiklandozó desszertjei.
Az OTP Klubnál mindig a napszaknak megfelelő bemutató várja a látogatókat a romantikus reggelitől Molnár Attila világbajnok barista kávébemutatóján át az ebéd utáni desszertekig. Fiatal tehetségek és ismert séfek is főznek itt, mint Bereznay Tamás és Ugron Zsolna.
A Táfelspicc standján többek között Takács Lajos (Olimpia étterem) és Gabojsza is elkészíti saját tafelspitz receptjét.