Egy átlátható, tiszta hűtőben az ételek tovább frissen tarthatók, kevesebb ennivaló veszik kárba. Ez csak egy ok, amiért megéri megfogadni tanácsainkat.
Hogyan kezdjünk hozzá?
A hűtőt érdemes alaposan kitakarítani minden évszakban, de legalább kétszer egy évben. Ehhez le kell engedni a hűtőt, és megvárni, amíg szobahőmérsékletű lesz. Ha nem így tesz, akkor a polcok könnyen megrepedhetnek a meleg mosószeres víz hatására.
A hűtő belseje
Vegye ki a polcokat, és helyezze őket egymás mellé. A hűtő tisztítását fentről lefelé haladva végezze. Keverjen el két evőkanál szódabikarbónát körülbelül 1 liter forró vízben, és ezzel mossa át a hűtő belsejét. Így nem marad tisztítószer szag ott, ahol ételt tárol. Törölje át a felületet sima nedves vizes ruhával, majd törölje szárazra egy puha ronggyal. Jöhetnek a polcok, amikkel ugyanígy járjon el!
Elő a fogkefével!
Nedvesítse be régi fogkeféjét, mártsa szódabikarbónába, majd ezzel dörzsölje tisztára a nehezen elérhető mélyedéseket, réseket.
Ne csak a hűtőt tisztítsa!
Miután alaposan átmosta és kitörölte a hűtő belsejét, mossa, törölje át a hűtőbe visszakerülő termékeket is. Érdemes a felvágottakat, a sajtokat műanyag tárolódobozokba helyezni, a tejet üvegbe, egyszóval a könnyen tisztítható tárolás a cél.
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!