Hosszú várakozás után végre szabadon találkozhatunk szeretteinkkel, barátainkkal. Szervezzünk kerti partit és köszöntsük együtt a júliust!
Ősszel lesz két éve, hogy a Griff Pagony névre keresztelt ház az otthonunk. Bár még szépítgetjük kívül-belül, a kert már készen áll a vendégek fogadására.
Nyár ihlette dekoráció
A hűvös júniusnak „köszönhetően” még virágzik az egyik kedvenc nyári növényem, a levendula. Hálás díszítőelem, mert leszedve sem hervad gyorsan a melegben, csodás az illata, ráadásul megszárítva is nagyon mutatós. Itt most pár olajággal vegyítve kötöttem egy gyertyatartóra.
Nagyon szeretem, bent is szívesen dekorálok vele és használom a belőle készült termékeket – nyáron például a fürdőszobába is levendulaszappant teszek. Érdemes ebből a közismert gyógynövényből tartani otthon, mert sokrétűen használható. Cserépben is megél, de szerintem nagyobb csoportban szegélynövényként ültetve a legszebb.
Praktikus és mutatós: piknik kosár
A nyárnak és a kerti partiknak elmaradhatatlan kelléke a piknik kosár. Nemcsak eredeti funkciója miatt kedvelem, hanem mert stílusosan tárolhatom benne az italokat, evőeszközöket az asztal közelében, itt kaphatnak helyet a feledékenyebbek számára bekészített tartalék kalapok, legyezők, de akár a magazinokat is kivihetem benne a teraszra – így amíg én a konyhában szorgoskodom, a vendégeim sem unatkoznak.
A nap végén pedig ebbe készítem be a puha díszpárnát és a pokrócot is, hogy a már hűvösebb estékbe forduló beszélgetések alatt is gondoskodhassak mindenki kényelméről.
Egy frissítő italt?
A kerti partikra előszeretettel készülök klasszikus házi jeges teával, amely a nyári melegben kimondottan jól esik, ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű: csak minőségi fekete tea, friss citrom és cukor szükséges hozzá, no meg idő, hogy jól lehűljön.
A barátaink másik nagy jeges kedvence a frozen margarita koktél, amit több emberre érdemes készíteni, így ideális nyári összejövetelekre.
Ami szükséges hozzá négy főre:
- 7 dl jég
- 12 cl tequila (silver)
- 12 cl limelé (frissen facsart és/vagy juice)
- 6 cl triple sec
- 1 evőkanál agávé szirup
A díszítéshez:
- kb. 2 evőkanál tengeri só
- 4 lime cikkely
Először a dekorációt készítem el: egy lime cikkellyel bekenjünk a poharak szélét, majd egy tálka sóba mártjuk a nedves peremüket. A turmixgépbe tegyük bele az összes hozzávalót és ha van, akkor a jégdaráló funkcióra állítva turmixoljuk össze az alapanyagokat, míg a jég kása állapotúvá válik. Az előkészített poharakba öntjük és már kínálhatjuk is őket.
További inspirációért görgess a lenti képgalériához. Felhőtlen júliust és összejöveteleket mindenkinek!
Bánhalmi Attila
A Griff Pagony mindennapjait kövesd az Instagramon, vagy a Facebookon!
A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!